同雪网 SkiChinese.com 北美滑雪论坛

Login

免注册即享有会员功能

搜索

征集歌词

楼主

现征集Perhaps Love的中文歌词, 将用于我明年的某部影片里。 一旦采用有奖品酬谢。中文歌词不是一定要和英文match, 主题意思一样就可以, 能引入和滑雪相关的内容则更好。

英文歌词:
Perhaps Love

Perhaps love is like a resting place
A shelter from the storm
It exists to give you comfort
It is there to keep you warm
And in those times of trouble
When you are most alone
The memory of love will bring you home

Perhaps love is like a window
Perhaps an open door
It invites you to come closer
It wants to show you more
And even if you lose yourself
And don't know what to do
The memory of love will see you through

Oh, Love to some is like a cloud
To some as strong as steel

For some a way of living
For some a way to feel

And some say love is holding on
And some say letting go
And some say love is everything
And some say they don't know

Perhaps love is like the ocean
Full of conflict, full of change
Like a fire when it's cold outside
Thunder when it rains
If I should live forever
And all my dreams come true
My memories of love will be of you

And some say love is holding on
And some say letting go

And some say love is everything
Some say they don't know

Perhaps love is like the ocean
Full of conflict, full of change
Like a fire when it's cold outside
Or thunder when it rains
If I should live forever
And all my dreams come true
My memories of love will be of you

沙发
大白歌词?

小样还挺聪明!  发表于 2011-10-30 12:48
板凳
谁来唱?
地板
lupo 发表于 2011-10-30 14:12
谁来唱?

下个征集的事儿。
群星一人一句,和奥运会那首北京欢迎你一样,嘿嘿!

这个提议不错!  发表于 2011-11-2 20:01
要做電影了?

我来第一句:

融融的白雪,暖暖的记忆
啊 - 我的家 , 我的天堂, 我的爱人

融融的白雪, 蓝蓝的天空,
啊 - 我的家, 我的天堂,我的爱人

融融的白雪, 纯洁的大白
啊 - 我的家, 我的天堂,我的梦乡

(和唱)
我的家, 我的天堂, 我的爱人,我的梦乡 - 永远 , 永远

luvski 发表于 2011-10-30 12:44
现征集Perhaps Love的中文歌词, 将用于我明年的某部影片里。 一旦采用有奖品酬谢。中文歌词不是一定要和英 ...

得把曲子也贴上来吧,这样才好配词
我觉得你得先给个主题思想(THEME): 是咏叹地,还是抒情地,奔放地,朦胧地,RAP地,西部地,民族地,。。。

附填词一首(纯西部民族+RAP)

大白大白我爱你
愣里个愣累愣里个愣儿
爱S你地崖来爱S你地粉儿
爱煞你的树林儿爱煞你的滚儿
。。。
哎呀,我水平有限,没滑过啥地形儿,只能爱到这儿了。。。

幽默, 诙谐。 这个歌词正好配你滑雪的画面。  发表于 2011-11-2 20:02
回复 1 # luvski 的帖子

Here is the translation. Feel free to make changes.

如果爱

也许爱情就像一个休息的地方
从挡风遮雨
它的存在是为了给你安慰
它是让你温暖
麻烦的时候
当你最单独
爱的记忆将带你回家

也许爱情是像一个窗口
也许一个开放
邀请你来接近
它希望向您展示更多